تاثیر استفاده از اسیدهای چرب امگا 3 بر روده و اویداکت مرغ های تخم‌گذار

اوکدایت یک عضو بیولوژیکی پیچیده است که در طی شکل گیری تخم مرغ یک سری تغییرات هورمونی، عصبی، بیوشیمیایی و سلولی را تحمل می‌کند. هرگونه تغییر یا انحراف در عملکرد اوکدایت در مرغ تخمگذار می تواند به طور مستقیم بر تخم مرغ و کیفیت پوسته آن تاثیر بگذارد.

 همچنین تولید کنندگان به طور مداوم در حال پیگیری راهکارهایی برای تقویت سلامت روده و بهبود عملکرد تخمگذاری در مرغ‌های تخمگذار هستند. در همین رابطه تاثیر ترکیب جیره غذایی در ترکیب فلور میکروبی روده مقدار، نوع و تعادل مواد مغذی اصلی در جیره (کربوهیدرات، لیپید و پروتئین) می‌‌تواند تاثیر مشخصی بر جمعیت و فعالیت میکروبی روده بر جا بگذارد.

 از طرفی فرآیند بازسازی بافت پوششی روده نیاز زیادی به انرژی متابولیکی دارد و کاهش سلامت روده در مرغ های تخمگذار باعث ایجاد مشکلاتی در هضم، جذب و سیستم ایمنی بدن می‌شود که یکی از مهمترین دلایل تغییر عملکرد تخم گذاری است. مشخص شده است که اسیدهای چرب در جیره پرندگان می توانند بر ساختار روده تاثیر بگذارد.

شواهدی وجود دارد که ثابت میکند استفاده از اسیدهای چرب غیر اشباع سبب بهبود جمعیت میکروبی در دستگاه گوارش می شود و می تواند به بازسازی مناسب سلول های اپیتلیال روده و جذب مواد غذایی کمک کرده و با از بین بردن میکروب های مضر التهاب دستگاه گوارش را کاهش دهند.

استفاده از اسیدهای چرب امگا ۳ از طریق افزایش ارتفاع پرز و عمق کریپت با بازسازی سلول های سالم اپیتلیال روده و میتوز سلولی ارتباط دارد. تاثیر مثبت اسیدهای چرب امگا۳ در پرندگان بر بسیاری از فعالیت های فیزیولوژیکی نظیر تخم گذاری و باروری گزارش شده است.

بهبود وضعیت مورفولوژی بافت روده پرندگان با افزایش عملکرد های هضم و جذب، بیان آنزیم های حاشیه مسواکی روده و رشد پرندگان در ارتباط است.

۱۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *